7 Kasım 2014 Cuma

İkinci ellerinizi ilan vererek satın!

sahibinden ilan ver, ücretsiz emlak ilanı ver, seri ilan ver, ilan ver, eleman ilanı ver, ücretsiz araba ilanı ver, ücretsiz ilan ver, bedava ilan ver, beleş ilan ver, beleş ilan, bedava ilan, ilan ver, ilan ver, ilan ver, sahibinden ilan vermek istiyorum, sahibindene ilan vermek istiyorum, sahibinden ilan vermek istemek, ilan vermeye çalışmak, araba ilanı vermek istiyorum, arabamı satmak istiyorum, araba.com, arabacom, sahibindencom, sahibinden.com


İnternetten alışveriş yapmayı ya da satış yapmayı seviyor musunuz? O zaman bahsedeceğimiz yöntem tam size göre. İnternet üzerinden evdeki eskilerinizi satıp yeni şeyler almayı seviyorsunuz değil mi? Ben gibi, herkes gibi… Öyleyse ilan vererek alışveriş ya da satış yapma yöntemini de duymuşsunuzdur. Üstelik bu sitelerin bazıları ücretsiz olmasıyla avantajlarına biraz daha avantaj ekliyor. Bu siteler aracılığıyla ücretsiz ilan vererek satış yaptığınızda fazladan ücret ödemeyeceğiniz için karınızı paylaşmazsınız ve karınızın hepsi cebinizde kalır.
İnternetten ilan vererek satış yapabilmek için öncelikle gerekli olan size en uygun siteyi bulmaktır. Bulurken de en önemli kriterimiz sitenin güvenilirliğidir. Sitenin güvenilirliğindeki en önemli etken siteye yapılan geri dönüşler, üye sayısı ve sitedeki ilan sayısıdır. Sonuçta az üyesi olan bir sitede istediğiniz kitleye ulaşamayacak dolayısıyla da satışınızı istediğiniz sürede gerçekleştiremeyeceksiniz. Bu durumda en çok dikkat edeceğimiz nokta sitedeki ilan ve üye sayısı yani güvenilirliği.


İstediğimiz siteye ulaştığımızda yapmamız gereken şey siteye üye olmaktır. Bu hem ilan vermek hem de alışveriş yapmak için gerekmektedir. Sonuçta bilgileriniz olmadan site sizin ürününüzü paylaşamayacaktır. Kaldı ki üye olmadığınız bi sitede satış yapamayacaksınızdır. Çünkü ilanınıza güvenip kimse geri dönüş yapmayacaktır. Sonuç olarak siteye üyelik işlemimizi de gerçekleştirdik.
Şimdi geldik en önemli noktaya; ilanımızı oluşturmak ve yayınlamak. Burada da en çok dikkat edeceğimiz şey ilanımızın yani ürünümüzün resminin kaliteli olmasıdır. Resim ne kadar bulanık olursa ilanınıza gösterilen ilgi o kadar az olacaktır. Ama doğruluğu olan bir ürün resmiyle satış yapmanız daha olası ve kolay olacaktır. Çünkü insanlar alacağı ürünün en doğru şekilde sergilenmesini isterler. Dokunamasalar bile görüntünün dokunmak kadar etkili olmasını ve ürünü yanıltıcı olmayan bir şekilde görmek isterler. Eveeeet, resmimizi de çektik. Şimdiyse yapmamız gereken ilanımıza uygun kategoriyi bulmak ve ürün özelliklerini doğru bir şekilde girmek. İlanınıza ne kadar uygun bir isim yazarsanız, satışınız da o denli hızlı olacaktır; çünkü ürün doğru alıcı kitlesine ulaşacaktır. Eğer farklı isimler kullanırsanız asıl hedef kitlenizden sapar ve satışınızı geciktirmiş olursunuz.



Anlattıklarımızın hepsini yaptınız peki şimdi napacaksınız? Bu noktada yapmanız gereken tek şey ilanınıza bir yanıt gelmesini beklemektir ki bu doğru sitede verilen bir ilanla çok kısa bir süre anlamına gelmektedir. Sonrasında ürününüz satılınca sizde bu yöntemin bağımlısı olacaksınız ve fazla olan her eşyanızdan para kazanmaya başlayacaksınız. Hatta bahsetmişken bende ilanlarımı kontrol edip yenileri için ilan hazırlamaya başlıyım hemen. Keyifli alışverişler…  

1 yorum: